Lachtal

Lachtal - legendás

Hatalmas, 140 Ha besíelhető terület, változatos sífutópálya, és porhó várja! Gyerek-Lachtal, (6 éves korig ingyenes) hóbiztos lejtők, kényelmes 6 személyes ülőlift, (fűtött ülések, lehajtható búra), igazi Hütték teszik feledhetetlenné a téli pihenést.

A síterep

Pályák nehézségi foka:
Kék 7 km
Piros 16 km
• Fekete 2 km

Szezon: 2016. december 24. - 2017. március 20.

Összesen 14 felvonó:

  • 2 modern 6 személyes ülőlift
  • 8 húzólift
  • gyerek varázsszőnyeg
  • 1 bébilift

Síliftek nyitvatartása: 8.30-16.00 óráig.

Lachtal - Budapest távolság: 442 km

Javasolt útvonal:

Budapest - M1 - Hegyeshalom - Bécs - A2 - S6 - Lachtal síterep (térkép)

LACHTAL

Magyarországról könnyen megközelíthető, jó egyórányi autózásra van Graztól, kétórányira Bécstől, ezért az első és utolsó napi sízés is beiktatható a programba. Schönberg-Lachtal parányi, 1600 méter magasan fekvő falucska a sífelvonók kiindulópontja. A sícentrum lesiklópályáinak többsége piros szintű, de számos lejtőjén freerideolásra is lehetőség van. Elegendő hómennyiség esetén lehetőség van még a szaggatott vonalakkal jelölt síutakon is lecsúszni - az 1-es pálya utolsó negyede kissé emelkedik, itt egy kis "túrával" lehet visszajutni a síközponthoz.

Gyermek-Lachtal

A Kinder-Lachtalban megtalálható mindaz, amit a gyermekbarát kifejezés alatt kívánhat az ember: a varázsszőnyeggel, bébilifttel, mini szlalommal, színes figuraparkkal, hullámpályával felszerelt terület ideális gyermekek és kezdő síelők számára is… és: 6 éves kor alatti gyermekeknek szülői kísérettel minden lift használata ingyenes!

A 2010/11-es szezonra elkészült hatszemélyes ülőlift a Schönbergre vezet fel. A lift mellett panorámapályát alakítottak ki ("Schönfahrpiste"). A hegy túloldalára "Dietrichalm Lift" néven egy csákányos liftet helyeztek üzembe, valamint új pályákat alakítottak ki mellette (12-es jelzéssel)! A "Schönberg-Schaukel" hatüléses felvonót szél- és csapadék elleni burával szerelték fel, a régebbi "Lachtal 6-er Bahn" pedig ülésfűtéssel is rendelkezik!

Jump & Ride

Lachtalban széles, nyílt terep kínálkozik a freeridehoz, sok természetes ugratóval. Próbáld csak ki. A kezdeti lépesekhez ugorj be a Gyerek-lachtalba, ahol a kis boardosokat is sok izgalom várja.

Árak

ls-winterfolder-2016-2017-web-en.pdf

hivatalon magyar nyelvű honlap:

http://www.lachtal.at/hu.html

Lachtalban tavaly óta érintés nélküli beléptetö rendszer (Key-card system) működik. Ez sokkal nagyobb kényelmet biztosít a vendégeknek, ui. nem kell a bérletet a kapuba tenni, és akár a belső zsebben is hordható, így szinte lehetetlen elveszíteni. A bérlet vásárlásakor €3, 00 kauciót számolunk fel, melyet a bérlet leadásakor visszaadunk. A bérlet azonban meghosszabbítható, vagy másik, azonos rendszert használó sípályán felhasználható. A gyorsabb leolvasás céljából a bérletet a baloldalon kérjük hordani.